Pommes frites:
1.Ta av skalet, vask potetene godt og del dei i bitar.
2.Legg dei på eit steikebrett med bakepapir. Ha på olje, og dryss over salt og paprikakrydder. Bland alt godt saman.
3. Steik potetene på 225 grader i 20-30 minutt. Bruk ein spiss kniv for å sjå om potetene er møre. Om du brukar varmluft dei siste 5 minutta får potetene ein sprø og gyllen skorpe.
2
Heimelaga deig:
1.Rør gjæren ut i lunke vatn.
2.Tilset olje, salt og mjøl.
3.Elt deigen godt saman og la den heve til dobbel størrelse. Ca 30 minutt.
3
Innbakt pølser:
1. Forvarm steikeomnen til 180 grader.
2.Ta pølsene ut av pakken.
3.Skjær den kjøpte pizzadeigen, eller heimelaga deig i strimler.
4. Surr ei og ei pølse inn i deigstrimlene. Korleis du vil surre deigen er opp til deg.
5. Legg pølsene på eit steikebrett med bakepapir. Steik dei midt i omnen i 8-10 minutt, eller til deigen har heva fint og fått ein gyllen farge.
6. Server pølsene med ketchup.
4
Salat: kutt opp salat, agurk og norske epler. Bland saman.