Focaccia med kylling, salat og dressing
Klasse: 6, Norane skule
Oppskriften er beregnet til: porsjoner
Ingredienser
Mengde | Ingrediens |
Foccacia |
50 |
g |
gjær |
6 |
dl |
lunka vatn |
1 |
ts |
sukker |
1 |
ts |
salt |
0.5 |
dl |
olje |
700 |
g |
kveitemjøl |
3 |
ss |
rosmarin |
3 |
ss |
maldonsalt |
0.5 |
dl |
olje til topping |
Kylling |
500 |
g |
kyllingfilet |
4 |
ts |
peppermiks |
Salat |
0.5 |
stk |
salathovud |
2 |
stk |
tomat |
1 |
stk |
raudløk |
Rømmedressing |
0.5 |
pakke |
rømme |
1.5 |
ts |
gresk dressingmix |
Karrimajones |
0.5 |
pakke |
Majones |
1 |
ss |
karri |
Slik gjør du
1
Rør ut gjæren i lunke vatn.
2
Bland inn sukker, salt og olje i blandingen.
3
Bland inn mjølet. Deigen skal vere litt klissete. La deigen heve i ca 30 minutt.
4
Hell den forholdsvis lause deigen over i ei bakepapirkledd langpanne. Ha over olivenolje, maldonsalt og rosmarin. La deigen etterheve i ca 30 min.
5
Steik brødet midt i omnen, på 240 grader, i ca 12 minutt.
6
Skjær opp kyllingfilet i bitar og steik på panna. Ha på peppermiks.
7
Skjær opp tomat, salat og raudløk.
8
Bland gresk dressingmix i rømmen, og karri i majonesen.