Pasta carbonara med skru
Klasse: 6A, Os skole
Oppskriften er beregnet til: porsjoner
Ingredienser
Mengde | Ingrediens |
1 |
dl |
av kokevannet |
400 |
g |
pastaskruer - fullkorn |
200 |
g |
bacon fra lokal slakter |
1 |
ts |
grovkverna pepper |
100 |
g |
revet parmesanost |
4 |
stk |
egg fra Galåvollen gård |
Slik gjør du
1
Kok pastaen i lettsalta vann
2
Mens du venter, river du osten og blander den godt sammen med eggene
3
Stek bacon i tørr panne til det er sprøtt
4
Når pastaen er kokt, tømmer du av vannet. NB! - ta vare på 1 dl
5
Ha pastaen over i panna med baconet
6
Vend inn egg- og osteblandingen
8
Smak til med salt og pepper, og ha litt fersk gressløk/urter og ruccola på toppen