Reinsdyrgryte med ovnsbakte poteter og rørt tyttebær
Klasse: 6A, Os skole
Oppskriften er beregnet til: porsjoner
Ingredienser
Mengde | Ingrediens |
0.5 |
ts |
salt |
100 |
g |
forvella kantarell - sjølplukka |
2 |
ss |
solbærgele-hjemmelaget |
1 |
stk |
løk |
1 |
ts |
biffkrydder fra Fjellurt |
500 |
g |
reinsskav - fra rein skutt av 9.klasse |
1 |
dl |
creme fraishe fra Rørosmeieriet |
3 |
dl |
fløte fra rørosmeieriet |
1 |
ts |
knust einerbær - sjølplukka |
Slik gjør du
1
Rens og del løken i båter
2
Fres løken gylden i litt margarin og ha den over i ei gryte
3
Stek soppen og ha den i gryta sammen med løken
4
Stek kjøttet raskt på sterk varme - del opp og stek i flere omganger
5
Krydre med salt, pepper, timian, biffkrydder og einerbær
6
Ha alt kjøttet over i gryta sammen med fløte og kok opp
7
La alt småkoke i ca. 10 min
8
Tilsett creme fraishe og solbærgele
9
Smak til med salt og pepper. Serveres med ovnsbakte potetbåter og rørt tyttebærsyltetøy