Reinsdyrgryte med ovnsbakte poteter og rørt tyttebær

Klasse: 6A, Os skole

Last ned PDF
Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
0.5 ts salt
100 g forvella kantarell - sjølplukka
2 ss solbærgele-hjemmelaget
1 stk løk
1 ts biffkrydder fra Fjellurt
500 g reinsskav - fra rein skutt av 9.klasse
1 dl creme fraishe fra Rørosmeieriet
3 dl fløte fra rørosmeieriet
1 ts knust einerbær - sjølplukka

Slik gjør du

1
Rens og del løken i båter
2
Fres løken gylden i litt margarin og ha den over i ei gryte
3
Stek soppen og ha den i gryta sammen med løken
4
Stek kjøttet raskt på sterk varme - del opp og stek i flere omganger
5
Krydre med salt, pepper, timian, biffkrydder og einerbær
6
Ha alt kjøttet over i gryta sammen med fløte og kok opp
7
La alt småkoke i ca. 10 min
8
Tilsett creme fraishe og solbærgele
9
Smak til med salt og pepper. Serveres med ovnsbakte potetbåter og rørt tyttebærsyltetøy
Lukk

Ett øyeblikk