Stekt ris
Klasse: 6B, Åsen skole
Oppskriften er beregnet til: porsjoner
Ingredienser
Mengde | Ingrediens |
1.5 |
dl |
Basmatiris |
2 |
stk |
Egg |
1 |
ss |
Olje |
1 |
dl |
Erter |
1 |
stk |
Gulrot |
0.5 |
ts |
Svart pepper |
2 |
g |
En båt hvitløk |
2 |
ss |
Soyasaus |
Slik gjør du
1
Kok risen slik det er forklart på pakken. Avkjøl den.
2
Finhakk hvitløken, og skjær gulroten i små terninger.
4
Ha i risen, bland godt og la alt steke til det er gyllent.
5
Bland inn gulrot og erter og la alt steke på svak varme i 2 minutter.
6
Visp eggene lett sammen og hell dem over i pannen.
7
Rør om, slik at eggene blir jevnt fordelt utover blandingen i pannen.
8
Smak til med soyasaus og pepper.