Skrell potetene og legg dem i en kjele med vann. Vannet skal dekke potetene. Ha så i 1 ts. salt og kok potetene til de er myke og møre. Slå av vannet og knus potetene mens de er varme.
Kna så inn melet - ta i litt mel om gangen slik at det ikke blir for mye. Spar halvparten til ut-baking. Deigen skal være fast og henge sammen. Pass på at deigen ikke blir for tørr, da smuldrer den opp under ut-kjevling.
Dekk benken godt med mel og rull deigen til en pølse som du deler i 10 like deler.
Kjevle ut hver del til runde lomper på størrelse med en middagstallerken.
Varm opp en panne til middels varme og stek lompene til de er gjennomstekte.
Avkjøl potetlompene under et rent kjøkkenhåndkle.
Rasp opp gulrøtter.
Finhakk løk og sett til side.
Hakk opp grønnkål - stek den lett i en panne med litt olje og salt.
Del opp elgkjøtt i strimler og stek i panne med litt olje. Krydre til med salt, pepper, tørket timian og malt koriander.
Start med lompene på en tallerken og fyll den med elgkjøttet, grønnsakene og topp med rømme, salatost og tørket persille.
Vel bekomme!
2
Ingredienser:
Elgkjøtt: Fra lokalområdet i Steigen, egenfelt av foreldre.
Potet, gulrot, gul løk, grønnkål, koriander-frø, timian og persille: dyrket og høstet fra egen skolehage.
Salatost: Fra Kjerringøy - lokalområde.