Rens og hakk løk i biter og stek den myk i olje i en kjele (middels varme). Rør inn gurkemeie og tomatpure’.
2
Gulrot skrelles, skylles og skjæres i biter.
3
Gulrot, vann og buljongterning tilsettes i kjelen sammen med løken. Skru opp varmen på fullt.
4
Skyll linsene i kaldt vann i ei sikt og hell dem i kjelen.
5
Når det koker: Skru ned varmen til 3. La dette småkoke under lokk ca. 20 minutter til gulrøttene er møre (myke).
6
En voksen kjører dette til en glatt suppe med en stavmikser. Tilsett mer vann hvis det trengs.
7
Smak til med pepper eller litt kajennepepper og kok opp.
8
For ekstra smak kan du tilsette noe av dette: Pepper, litt salt, bittelitt kajennepepper eller chili, hakket hvitløk, litt soyasaus, revet ingefær, creme fraiche.
Serveres gjerne med brød.