Laksedrøm
Klasse: 6, Gullaug skole
Oppskriften er beregnet til: porsjoner
Ingredienser
Mengde | Ingrediens |
4 |
stk |
Gulrot |
1 |
stk |
Saus til laks fra Toro |
250 |
g |
Blomkål |
0.5 |
ts |
Pepper |
250 |
g |
Brokkoli |
1 |
ts |
Salt |
400 |
g |
Spagetti med fullkorn |
2 |
ss |
Margarin |
3 |
dl |
Vann |
500 |
g |
Ben og skinnfri laksefilet |
4 |
ss |
Mais |
2 |
dl |
Lettmelk |
Slik gjør du
2
Legg bakepapir på et stekebrett og smør med 1 ss smør.
3
Legg laksen på stekebrettet, ta 0,5 ss smør filetene, litt salt og litt pepper.
4
Stekes i ovnen i 10-15 min.
5
Skrell gulrøtter og kutt dem i skiver. Ta gjerne litt av gulroten til pynt (vi brukte en blyantspisser tilpasset gulrøtter).
6
Kutt opp brokkoli og blomkål i biter.
7
Kok opp vann. Når det koker, putter du i gulrøttene og lar de koke i 3 min. Legg så oppi blomkålen og kok i 2 min til.
8
Stek brokkolien, sammen med maisen i 0,5 ss smør i stekepanna.
9
Kok opp ca 3 l vann til spagettien. Ha spagettien oppi når det koker og la det småkoke i ca 10 min.
Hell av vannet.
10
Følg instruksjonen på ‘ Saus til Laks’ fra Toro.