Hamburgerbrød:
1. Bland lunket vann (37 grader), olje og gjær i en bakebolle.
2. Tilsett salt, rugmel og grovt sammalt hvete.
3. Tilsett til slutt hvetemel, litt og litt til passe deig.
4. Sett deigen på heving i ca 30 min.
5. Del deigen i 10 like store emner. Trill hvert emne til en bolle og trykk de flat.
6. Pensle hamburgerbrødene med egg, og strø sesamfrø oppå.
7. Etterhev i ca 30 minutter.
8. Stek på 225 grader, midt i ovnen, i 15 minutt.
2
Ha i alle ingrediensene til fiskeburgeren (seifilet, potetmel, løk, gressløk, melk, salt, chillipulver og peppermix) i en food prossesor, og bland alt sammen (ikke bland for lenge, slik at du får de litt grove i konsistens).Stek 10 fiskeburgere av fiskefarsen.Del burgerbrødene i to, og legg fiskeburgeren inni sammen med et salatblad og noen sneier med agurk. Bon appetit!