Fiskeburger

Klasse: 6B, Skogsvåg skule

Last ned PDF
Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
1 stk liten løk
1 ts salt (til fiskeburger)
4 dl vann
1 dl grovt sammalt hvete
1 ss potetmel
0.5 ts chillipulver
1 dl rugmel
400 g seifilet
1 ts peppermix
1 ts salt
2 ss sesamfrø
1 dl melk
0.25 stk agurk
1 ss olje
0.5 stk egg
2 ss hakket frisk gressløk
10 stk salatblader
25 g gjær
7.5 dl hvetemel

Slik gjør du

1
Hamburgerbrød: 1. Bland lunket vann (37 grader), olje og gjær i en bakebolle. 2. Tilsett salt, rugmel og grovt sammalt hvete. 3. Tilsett til slutt hvetemel, litt og litt til passe deig. 4. Sett deigen på heving i ca 30 min. 5. Del deigen i 10 like store emner. Trill hvert emne til en bolle og trykk de flat. 6. Pensle hamburgerbrødene med egg, og strø sesamfrø oppå. 7. Etterhev i ca 30 minutter. 8. Stek på 225 grader, midt i ovnen, i 15 minutt.
2
Ha i alle ingrediensene til fiskeburgeren (seifilet, potetmel, løk, gressløk, melk, salt, chillipulver og peppermix) i en food prossesor, og bland alt sammen (ikke bland for lenge, slik at du får de litt grove i konsistens).Stek 10 fiskeburgere av fiskefarsen.Del burgerbrødene i to, og legg fiskeburgeren inni sammen med et salatblad og noen sneier med agurk. Bon appetit!
Lukk

Ett øyeblikk