Reinsdyrkebab med tyttebærdressing

Klasse: 6, Longyearbyen skole

Last ned PDF
Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
1 stk vårløk
1 ss rømme
600 g strimlet reinsdyrkjøtt (lokal fangst)
2 ts paprikapulver
1 stk paprika
0.25 ts eggehvite
0.5 stk rød chili
1.5 ts chilipulver
1 stk eple
100 g sukker
2 stk hvitløksfedd
1 ts pepper
1 stk tomat
200 g tyttebær
2 ts salt
1 stk agurk
8 stk pitabrød
0.5 dl olje
1 stk Crispi salat

Slik gjør du

1
Bland olje og krydder sammen i en bolle. Legg reinsdyrkjøttet oppi og bland godt sammen. La det ligge en halvtimes tid.
2
Kutt paprika, tomat, vårløk, eple og salat i biter. Legg grønnsakene i hver sin skål.
3
Ta smør i ei stekepanne. Fres hvitløk og chili lett. Stek kjøttet sammen med hvitløken og chilien.
4
Tyttebærene røres i maskin med sukker og eggehvite til det tykner. Bland inn rømme.
5
Ta et pitabrød. Fyll pitabrødet med kjøtt, grønnsaker og tyttebærrømmer.
Lukk

Ett øyeblikk