Reinsdyrkebab med tyttebærdressing
Klasse: 6, Longyearbyen skole
Oppskriften er beregnet til: porsjoner
Ingredienser
Mengde | Ingrediens |
1 |
stk |
vårløk |
1 |
ss |
rømme |
600 |
g |
strimlet reinsdyrkjøtt (lokal fangst) |
2 |
ts |
paprikapulver |
1 |
stk |
paprika |
0.25 |
ts |
eggehvite |
0.5 |
stk |
rød chili |
1.5 |
ts |
chilipulver |
1 |
stk |
eple |
100 |
g |
sukker |
2 |
stk |
hvitløksfedd |
1 |
ts |
pepper |
1 |
stk |
tomat |
200 |
g |
tyttebær |
2 |
ts |
salt |
1 |
stk |
agurk |
8 |
stk |
pitabrød |
0.5 |
dl |
olje |
1 |
stk |
Crispi salat |
Slik gjør du
1
Bland olje og krydder sammen i en bolle. Legg reinsdyrkjøttet oppi og bland godt sammen. La det ligge en halvtimes tid.
2
Kutt paprika, tomat, vårløk, eple og salat i biter. Legg grønnsakene i hver sin skål.
3
Ta smør i ei stekepanne. Fres hvitløk og chili lett. Stek kjøttet sammen med hvitløken og chilien.
4
Tyttebærene røres i maskin med sukker og eggehvite til det tykner. Bland inn rømme.
5
Ta et pitabrød. Fyll pitabrødet med kjøtt, grønnsaker og tyttebærrømmer.