Vårruller

Klasse: 6, Torp skole

Last ned PDF
Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
5 ss smør
12 stk kinakålblader
1 dl vann til pensling
5 stk hvitløksbåter
48 stk filodeigark
2 stk løk
3 ss chilisaus
5 stk gulrøtter
3 ss soyaolje

Slik gjør du

1
Sett stekeovnen på 225 °C. Bruk over- og undervarme.
2
Vask og skrell 5 gulrøtter. Rasp gulerøttene med et rivjern.
3
Del løk i to, ta av skallet og skjær den i små biter. Legg løkbitene på en tallerken.
4
Rens hvitløk ved å ta av det ytterste skallet. Skjær hvitløksbåtene i små biter, og legg hvitløksbitene sammen med løken.
5
Riv blader av kålen. Skyll dem under kaldt vann og skjær dem i små strimler. Vi brukte kinakål istedenfor vanlig kål fordi kinakål gir mye mindre klimaavtrykk. Også smaker det kjempegodt!
6
Sett en stekepanne på platen og skru på middels varme. Ha i litt smør. Ha i alle grønnsakene og stek til alt er mørt og mykt.
7
Ha i soyasaus og søt chilisaus. Rør rundt med stekespaden, til alt er godt blandet.
8
Legg et filodeigark på en ren fjøl. Legg et fuktig håndkle over de andre arkene. Legg ca en ss av grønnsakene på enden av arket og brett og rull til en tett pølse. Bruk fingrene og \"lim\" sammen endene med litt vann.
9
Legg de ferdige vårrullene på et stekebrett. Pensle vårrullene med litt olje og sett de midt i ovnen i ca 15 min.
10
Server med chilisaus til å dyppe i.
Lukk

Ett øyeblikk