Fish and chips: crispy torsk med potetbåter, kålsalat og 3 dipper

Klasse: 6, Julsundet skole

Last ned PDF
Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
2 stk egg, sammenvispet
1 ts oregano
1 stk eple, grønt
0.5 ts pepper
1 ts Havsnø flaksalt fra North seasalt produseres på øya i kommunen
160 g kålrot
1 g salt
1 ts sitronsaft
3 ss rapsolje
180 g gulrot
3 ss hvetemel
1 ts brunt sukker
800 g poteter
1 ts basilikum
800 g torskefilet fisket og filetert av valgfaggruppa på skolen
1 ts eddik klar
100 g strøkavring eller griljermel
1 ts timian
1 dl vann

Slik gjør du

1
Fisken: Del torsken i jevnstore biter. Bland mel, salt og pepper i en skål. Pisk egget og ha i en annen skål. Ha strøkavringen i en tredje skål. Vend fiskebitene i melblandingen, dypp så i egg før du vender dem i strøkavringen. Stekes på middelsvarm i en stekepanne til de er gjennomstekt. Dette avhenger av størrelsen på bitene.
2
Potetbåtene: Vask potetene godt, og del dem opp i jevnstore båter. Putt potetbåtene i en bolle, og bland olje , flaksalt og krydder godt sammen. Legg et bakepapir på et stekebrett og ha potetene over. Stekes i forvarmet ovn på 220 grader i 20-30 minutter. (avhengig av størrelse:
3
Kålsalat: Skrell gulrot og kålrot, og riv dem opp på et rivjern. Vask eplet og riv dette også. Bland vann, eddik, brunt sukker og sitronsaft sammen i en skål. Ha deretter oppi revet gulrot, kålrot og eple. Bland godt.
4
Hvitløksdipp: Riv 0,5 kinesisk hvitløk fint, bland sammen med 1 1/2 dl rømme, 1/4 ts salt salt og 1/8 ts pepper.
5
Spicy tomatdipp: 6 ss ketchup, 1 ts flytende honning, 1/2 ts worcestershire saus, 1/2 soyasaus 5-6 dråper tabasco. Balndes sammen
6
Sennepsdipp: 5 ss masjones, 2 ts sennep, 1 ts flytende honning, litt pepper etter smak.
Lukk

Ett øyeblikk