Potetsuppe med brødkrutonger

Klasse: 6A, Rødtvet skole

Last ned PDF
Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
1 stk Løpstikke kvast
8 skive Gammelt brød
2 stk Løk
500 g Potet
0.5 ts Pepper
1 l Vann
1 ts Salt
3 ss Persille
2 stk Buljong terning
1 ts Sambal oelek
-1 ts Oregano
0.5 stk Stang selleri
2 dl Kremfløte
1 dl Olje
4 stk Fedd hvitløk

Slik gjør du

1
Finhakk løk og hvitløk. Kutt opp stangselleri. Dette surres i panne/kjele i smør. Løs opp buljongterningene i 1 liter vann. Potetene skrelles, deles og kokes mørt. Hell av vannet. Ha potetene opp i grønnsak krafta. Ha i litt Sambal oelek og kremfløte. Mos suppa med blender. Smak til med salt og pepper. Finhakk persille. Strø over suppa ved servering. Sett ovnen på 220 grader varmluft. Skjær opp brødskivene i terninger. Bland sammen olje, oregano og finhakket hvitløk. Vend brødkrutonger inn i oljeblandingen. Ta en langpanne med bakepapir. Legg brødkrutongene på bakepapiret. Settes inn i varm ovn. Stekes i ca 10-15 minutter. Til krutongene er gylne. Følg med. Server potetsuppe med brødkrutonger. Bon apetitt.
Lukk

Ett øyeblikk