Sjakkbrød
Klasse: 6, Torp skole
Oppskriften er beregnet til: porsjoner
Ingredienser
Mengde | Ingrediens |
2 |
ss |
fersk persille |
9 |
dl |
vann |
2 |
stk |
hvitløksfedd |
15 |
g |
salt |
200 |
g |
smeltet smør |
5 |
g |
tørrgjær |
150 |
g |
Jarlsberg |
300 |
g |
sammalt rug |
150 |
g |
Norvegia |
700 |
g |
siktet hvetemel |
2 |
ss |
olje |
Slik gjør du
1
Bland alle ingrediensene sammen til en seig masse.
2
Smør to brødformer med oljen. Fordel deigen i de to brødformene. Dekk til med plastfolie og la stå til heving i minst 10 timer (gjerne over natta).
3
Stek brødet på 200 grader i ca en time.
4
Vi lagde diagonale snitt i brødet og kryss over slik at det dannes små firkanter, men ikke skjær helt gjennom.
5
Skjær osten i terninger og plasser osteterningene i snittene.
6
Bland sammen smeltet smør, hvitløk og persille, og pensle blandingen på brødene.
7
Stek brødet på 180 grader i ca 15 minutter.
Server og nyt!