Rainbow Deluxe

Klasse: 6, Tyrifjord barne- og ungdomsskole

Last ned PDF
Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
2 stk epler (frosne, selvdyrket)
100 g økologisk havregryn (til hjemmelaget granola)
2 ss honning (fra skolens bier, til hjemmelaget granola)
200 g blåbær (frosne, selvplukket)
2 dl naturell yoghurt
1 ss rapsolje (til hjemmelaget granola)
200 g bringebær (frosne, selvplukket)
50 g hasselnøtter (til nøttekrem, selvplukket)
2 ss eplejuice (til hjemmelaget granola)
1 stk pære (til nøttekrem, lokalprodusert)
200 g jordbær (frosne, selvdyrket)
10 g solsikkekjerner økologisk (til hjemmelaget granola)
200 g plommer (frosne, selvdyrket)
50 g grovhakkede hasselnøtter (selvplukket, til hjemmelaget granola)

Slik gjør du

1
1. Lag granola: Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle. Bland juice, olje og 2 ss honning, og varm opp til honningen smelter. Hell blandingen over de tørre ingrediensene og bland godt. La det stå en stund for å trekke til seg all væsken. Hell alt ut på et stekebrett og fordel jevnt utover. Stek midt i ovnen på 140 °C i ca. 1 time. Snu på blandingen innimellom, slik at den blir jevnt stekt. Avkjøl.
2
2. Lag nøttekrem: Kvern nøttene til pulver i en blender, tilsett 1 pære og bland godt sammen til en kremkonsistens.
3
3. Lag kompott med eplene og plommene (hver for seg). Tin opp bærene på svak varme og tilsett litt honning.
4
4. Legg lag på lag med frukt/bær, yoghurt og granola i et høyt glass slik at det ser fargerikt ut.
5
6. Bruk annen type frukt/bær (sesong). Spis til frokost eller lunsj. Det er deilig og super sunt!
6
5. Valgfrie ingredienser: fersk frukt, nøtter i granolaen, yoghurt, mynteblader til pynt.
Lukk

Ett øyeblikk