Scones:
1. Sett ovnen på 200 °C.
2. Sikt sammen mel og bakepulver
over i en bakebolle. Tilsett salt og sukker.
3. Del kaldt smør i biter og smuldre inn i melet til fint smuldret.
Du kan gjøre dette med hendene eller i en kjøkkenmaskin med
knivblad, men jobb raskt så ikke smøret blir mykt.
4.Tilsett melk og vend forsiktig til en samlet, men løs deig. Ha
deigen ut på et lett melet bord og elt sammen forsiktig, ca. 30
sekunder.
Tips: Det er viktig å bruke så lite mel som mulig på bordet slik at du
ikke elter inn for mye ekstra mel og får kompakte scones.
5. Press deigen forsiktig utover til ca. 2 cm tykk. Stikk ut scones
med et melkeglass og sett sconesene på et stekebrett med
bakepapir.
6. Pensle med litt ekstra melk og stek i ovnen i 14-16 minutter
eller til gylne. Server med gulost.
Eggerøre og grønnsaker:
1. Først så hakker man opp løk og paprika,
2. klekk egg i en skål og visper det.
3. Tar fram stekepanne å stek paprikaen og
løken, det er ferdig når løken er gyldig og blank.
4. Stek egget til det er lys gulbrune.