Burgeren:
1. Skjær potetene, gulrøttene, pastinakker og løk og riv alt oppi en skål med den grove siden av et rivjern.
2.Hell kidneybønnene i en sil og vask de.
3.Hell bønnene over på en tallerken og mos de med en gaffel.
4.Bland bønnene mosen og havregryn sammen i skålen og smak til med salt og pepper.Bland bønnemos og grønnsak mosen.
5.Varm opp en panne og hell halve oljen oppi.
6.Form fire burgere og legg dem i panna på middels varme i ca 6 minutter på hver side,hell olje under burgeren sånn at de ikke brenner seg.
7.Varm opp burgerbrødene og server maten.
Servering:Server burgeren med ketchup og alle grønnsakene.
Burgerbrød:
1. Ha alt det tørre i en bakebolle og rør litt rundt slik at det blander seg.
2. Ha i olje og lunken vann . Elt deigen godt for hånd. La deigen hvile under plast og et klede i cirka 40 minutter.
3. Ha deigen på et melet bakebord. Del deigen i ca. like store emner og form dem til runde boller
(ca. 100 g).
4. Sett hamburgerbrødene på en stekeplate med bakepapir og dekk med plast og et klede. Brødene etterheves i 20 minutter, til omtrent dobbel størrelse.
5. Pensle brødene med litt egg.
6. Stek hamburgerbrødene midt i ovnen på 200 °C i 10-12 minutter. Avkjøl et par minutter og dekk med plast. La dem så avkjøle seg helt før servering.
Salat:
1.Skyll agurk og tomater og skjær dem i skiver.
2.Skyll salaten og slyng den fri for vand.
Pommes frites
1. Skjær potetene i strimler (det er ikke nødvendig å skrelle dem)
2. Legg strimlene på en bakepapirkledd bakeplate.
3. Hell over olje, salt og eventuelle andre krydder
4. Stekes i ca.45 min til 1 time.
Server burgeren med hamburgerbrød, salat, tomat, agurk og pommes frites.