Kyllingburger
Klasse: 7B, Rognan barneskole
Oppskriften er beregnet til: porsjoner
Ingredienser
Mengde | Ingrediens |
0.5 |
stk |
Fedd hvitløk |
0.5 |
stk |
Agurk |
2 |
ss |
Olivenolje |
0.5 |
dl |
Vann |
0.25 |
ts |
Pepper |
0.25 |
ts |
Salt |
0.5 |
ts |
Tabasco |
1 |
stk |
Rødløk |
1 |
ss |
Ketchup |
8 |
skive |
Grove hamburgerbrød |
1 |
stk |
Egg |
1.5 |
dl |
Lettrømme |
1 |
stk |
Tomat |
400 |
g |
Kyllingkjøttdeig |
Slik gjør du
1
1)Varm opp en stekepanne med olje på middels varme.
2
2) Mens pannen gjør seg varm, bland kjøttdeig, løk, vann, egg, salt og pepper i en kjøkkenmaskin eller med stavmikser.
3
3) Form blandingen til burgere som er ca. 2 cm høye, bruk gjerne litt vann på hendene.
4
4) Stek kyllingburgerne til de er gylden på utsiden og gjennomstekt på innsiden.
5
5) Imens: Dressing:
Finhakk hvitløk og bland med rømmen. Bland i ketchup, tabasco, salt og pepper.
6
6) Ta to hamburgerbrød med litt dressing, tomat og agurk og legg kyllingburgeren på. Server. Voila!