Kyllingburger

Klasse: 7B, Rognan barneskole

Last ned PDF
Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
0.5 stk Fedd hvitløk
0.5 stk Agurk
2 ss Olivenolje
0.5 dl Vann
0.25 ts Pepper
0.25 ts Salt
0.5 ts Tabasco
1 stk Rødløk
1 ss Ketchup
8 skive Grove hamburgerbrød
1 stk Egg
1.5 dl Lettrømme
1 stk Tomat
400 g Kyllingkjøttdeig

Slik gjør du

1
1)Varm opp en stekepanne med olje på middels varme.
2
2) Mens pannen gjør seg varm, bland kjøttdeig, løk, vann, egg, salt og pepper i en kjøkkenmaskin eller med stavmikser.
3
3) Form blandingen til burgere som er ca. 2 cm høye, bruk gjerne litt vann på hendene.
4
4) Stek kyllingburgerne til de er gylden på utsiden og gjennomstekt på innsiden.
5
5) Imens: Dressing: Finhakk hvitløk og bland med rømmen. Bland i ketchup, tabasco, salt og pepper.
6
6) Ta to hamburgerbrød med litt dressing, tomat og agurk og legg kyllingburgeren på. Server. Voila!
Lukk

Ett øyeblikk