Rullekaka
Klasse: 6, Hauso barne- og ungdomsskule
Oppskriften er beregnet til: porsjoner
Ingredienser
Mengde | Ingrediens |
4 |
stk |
Egg (lokale) |
100 |
g |
Kveitemjøl |
1 |
boks |
Bringebærsylta (heimelaga) |
6 |
stk |
Epler (lokale) |
3 |
dl |
Kremfløyte |
1 |
ts |
Bakepulver |
120 |
g |
Sukker |
Slik gjør du
1
Sett ovnen på over og under varme og 200 grader
2
Pisk egg og sukker til eggedosis, sikt inn mjøl og bakepulver
3
Ha bakepapir på eit steikebrett og fordel røra utover steikebrettet med ein sleikepott
4
Sett steikebrettet inn i ovnen. 5-10 min
5
Legg eit bakepapir på kjøkkendisken.(lika stort som det andre). Strø sukker utover bakepapiret
6
Kvelv deigen over bakepapiret som ligg på kjøkkendisken
7
Dra papiret av. Ta bringebærsyltetøy ut over heile kako
8
Rull kaka saman. La den stå til den er kald
9
Pisk krem og kutt opp eplene i skiver
10
Legg eit stykke rullekaka på eit fat og ta litt krem på sida av rullekake stykket
11
Stikk eple skivene i kremen og ta på litt kanel og sukker.
12
Tips
Når du skal ta av bakepapiret er det lurt å pensla på vatn vist det henger fast