potet og sellerissuppe med krutonger

Klasse: 6, Julsundet skole

Last ned PDF
Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
6 stk store poteter
4 ss div krydder
4 ts smør
1 stk løk
1 g salt
1 stk kinesisk hvitløk
1 ts pepper
150 g sellerirot
1 bunt friskeurter ( basilikum og persille)
4 skive grovbrød
2 stk grønnsaksbuljong
1 stk liten kinesisk hvitløk
1 dl rapsolje
1 l vann

Slik gjør du

1
Skjær løk og hvitløk i biter og fres det på middels varme. Skrell og skjær poteter og sellerirot i terninger og kok de i buljong under lokk til de er møre(10-15 minutt, alt etter størrelse) Bland med løken og kjør i blender/stavmikser. gi suppen ett oppkok og mak til med salt og pepper. Del brødskivene i terninger(bruk gjerne brød som er noen dager gammelt). Fordel de i en form på bakepapir og ringle over olje og krydder(f.eks: salt, hvitløkspulver, basilikum,oregano, persille, rosmarin) Stek i ovn på 175 grader i 15-20 minutter. Kjør olje, hvitløk og friske urter med stavmikser og smak til med litt salt. Server oljen og krutongene sammen med suppen.
2
Lukk

Ett øyeblikk