Seinuggets med potetstappe og råkostsalat

Klasse: 7, Bøfjorden og Bæverfjord Oppvekstsenter

Last ned PDF
Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
1 ts løkpulver
50 g crispisalat
300 g gamalt brød
4 stk gulrot
50 g paprika
50 g kveitemjøl
75 g smør
1 ts peppar
400 g sei
8 stk potet
8 stk cherrytomat
3 stk egg
1 ss salt
50 g agurk

Slik gjør du

1
Skjær fisken i serveringsstykker
2
Pisk saman egg i ein bolle
3
Bland mjøl, løkulver, salt og pepper i ein bolle
4
Rasp opp tørka brød på eit stort fat
5
Vend seistykkene i kveitemjøl, deretter i egg, og tilslutt i brødrasp
6
Steik seien gyllenbrun på medium varme i ca 2-3 min på kvar side
7
Skrell og kok potet til potetstappe. kok til dei er møre
8
Mos poteten saman med smør, salt og pepper
9
Skrell og rasp gulrot.
10
Legg seien oppi blad av crispisalat, skjær opp agurk og salat. Legg alt i lag med potetstappe og rømme på eit fat.
Lukk

Ett øyeblikk