Seinuggets med potetstappe og råkostsalat
Klasse: 7, Bøfjorden og Bæverfjord Oppvekstsenter
Oppskriften er beregnet til: porsjoner
Ingredienser
Mengde | Ingrediens |
1 |
ts |
løkpulver |
50 |
g |
crispisalat |
300 |
g |
gamalt brød |
4 |
stk |
gulrot |
50 |
g |
paprika |
50 |
g |
kveitemjøl |
75 |
g |
smør |
1 |
ts |
peppar |
400 |
g |
sei |
8 |
stk |
potet |
8 |
stk |
cherrytomat |
3 |
stk |
egg |
1 |
ss |
salt |
50 |
g |
agurk |
Slik gjør du
1
Skjær fisken i serveringsstykker
2
Pisk saman egg i ein bolle
3
Bland mjøl, løkulver, salt og pepper i ein bolle
4
Rasp opp tørka brød på eit stort fat
5
Vend seistykkene i kveitemjøl, deretter i egg, og tilslutt i brødrasp
6
Steik seien gyllenbrun på medium varme i ca 2-3 min på kvar side
7
Skrell og kok potet til potetstappe. kok til dei er møre
8
Mos poteten saman med smør, salt og pepper
10
Legg seien oppi blad av crispisalat, skjær opp agurk og salat. Legg alt i lag med potetstappe og rømme på eit fat.