Ta reinsdyrskav ut av fryseren og legg det noen minutter på kjøkkenbenken. Det er best å steke skavet halvtint.
Varm stekepanna og ha i litt smør. Stek skav i flere omganger på høy varme til det begynner å få farge. Ha det etterhvert som det blir stekt over i en gryte.
2
Tilsett vann i gryten med skavet. Kok opp og senk varmen. La det hele småkoke i ca. 10 minutter.
Tilsett rømme, melk, geitost, knuste einebær og timian, og la gryten trekke i 5.minutter. Smak til med salt og pepper.
3
Potetmos:
15.stk mellomstore poteter, 3.dl melk, 3.ss smør, 3/4ts salt, 3/4 ts pepper, 3/8 ts muskatnøtt.
Skrell potetene og kok dem møre, uten salt i vannet. Det lønner seg å dele potetene opp i mindre biter.Varm opp melken til under kokepunktet. Mos potetene og rør inn smøret. Ha i litt varm melk av gangen rør godt underveis.Smak til med salt, pepper og muskat
4
tyttebær rømme:
3.dl rømme, tre spisekjeer med lokalprodusert rørte tyttebær.
Rør tyttebær inn i rømmen for et fantastisk tilbehør.