Pass på at alle ingrediensene er så kalde som mulig, sett gjerne blandebollen i fryseren før du starter.
Skjær fisken fri for skinn og ben, del den i stykker og mal dem grovt med saltet, på kvern eller i foodprosessor.
Rør inn potetmel, gressløk og pepper og spe med iskald melk litt om gangen til en fast farse.
I foodprosessor kan alt has i maskinen med det samme og maskinen gå til ingrediensene er godt blandet (ca 1 minutt).
Form 6 store karbonader og stek dem i en blanding av smør/margarin og olje.
Bruk middels varme så de blir pent brune samtidig som de blir gjennomstekte.
Tips: Når du lager fiskemat er det viktig å ikke bruker frossen fisk da denne ikke binder godt nok.
Serveres med en frisk salat av: hjertesalat, paprika og agurk.
Godt å ha i grove brød.
Vi lager fiskefarsen inne på skolekjøkkenet, selve fiskeburgerne skal tilberedes ute på grill.
Fløte har vi ordnet med en lokal bonde. En i klassen hadde vært på gården og pasteurisert.
PS: Folien som ble brukt er sortert i rett søppel.