Laks med steikte grønnsaker
Klasse: 6B, Krokane skule
Oppskriften er beregnet til: porsjoner
Ingredienser
Mengde | Ingrediens |
1 |
ts |
pepper |
1 |
ts |
havsalt |
8 |
stk |
poteter |
10 |
g |
dill til pynt |
5 |
ss |
smør |
500 |
g |
fersk laks |
1 |
stk |
sitron |
1 |
stk |
brokkoli |
1 |
ts |
paprikakrydder |
2 |
stk |
gulrøtter |
Slik gjør du
1
Først skreller du potetene og gulrøttene.
3
Del brokkolien i små buketter og kutt gulrøttene i fyrstikkstore stavar.
4
Del laksen i passelege porsjonar. Krydre med havsalt, paprikapulver og peppar
5
Steik laksen i 3 min. på kvar side.
6
Steik brokkoli og gulrøttene kvar for seg i varm steikepanne med 1 ss smør. Pass på at dei ikkje bli heilt gjennomsteikte.
7
Server med dill og sitronbåter. Vel bekomme!