Start med å lage grove hamburgerbrød. Hell 3 dl lunket vann over 1 pose tørrgjær i en bakebolle.
2
Tilsett resten av ingrediensene: 1 ts salt, 3.5 dl hvetemel, 3 dl sammalt grovt hvetemel og 3 dl olivenolje.
3
Kna eller elt deigen i en kjøkkenmaskin i 5-10 minutter. Dekk til bollen og la deigen heve i 30 min.
4
Kna deigen godt sammen på kjøkkenbenken. Del den i 4 store like emner og trill ut til fine boller. Legg bollene over på et stekebrett med bakepapir.
5
Ta litt olje i hendene og trykk bollene litt flate. Dekk til med kjøkkenhåndkle og la hamburgerbrødene etterheve i 30 min.
6
Pensle brødene med vann og dryss over litt havregryn til pynt. Stek brødene midt i ovnen ved 215 grader i ca. 10-12 minutter på over og undervarme.
7
Start på hamburgeren. Hell av laken på linsene, bønnene og kikertene, skyll dem godt i vann og la vannet renne godt av. Hell alt utover et kjøkkenhåndkle, og klapp det tørt.
8
Kjør linsene, bønnene og kikertene i en kjøkkenmaskin sammen. Tilsett 1.5 stk finhakket rødløk og 3 stk hvitløkfedd, 2 egg, 1.5 dl havregryn, 1 dl hakket persille, 1 ts chilipulver, 1 ts salt og 1 ts pepper. Kjør kjøkkenmaskinen til alt er godt blandet. Tilsett 1 stk revet gulrot og kjør kjøkkenmaskinen litt til.
9
Form farsen til fire like store og fine burgere. Varm en stekepanne med olje og stek burgerne gylne og sprø på begge sider.
10
Skjær 1/2 rødløk i skiver og kutt 2 tomater i skiver. Skyll crispy salaten.
Del hamburgerbrødet, legg to store blader med crispy salat nederst, legg på 1 ferdig stekt burger, topp med noen skiver rødløk og tomat før du legger på siste del av brødet.