Burgerbrød:
Set omnen på 225 grader (over- og undervarme). Varm vatnet i ei panne til det når fingervarme. Tilset olje, salt og gjær. Når gjæra har løyst seg opp, tilset du kvetemjøl og grov sammalt kveite. Rør saman. La deigen heve i 30 minutt.
Form burgerbrøda og pensle dei med egg. Dryss sesamfrø over dei.
Steik i omnen i 15 minutt.
2
Linseburger: Sil linsene i vatn. Finhakk raud lauk og kvitlauken. Bland dette med egg, potetmjøl og krydder. Har du litt chili tilgjengeleg, kan du gjerne ta litt i deigen. Form burgerane og steik dei på middels varme.
3
Potetbåtar: Hakk potetene i fine båtar. Steik dei i steikeomnen på 180 grader, i om lag 20 minutt.
4
Legg linseburgeren i burgerbrødet saman med agurk, salat og tomat.