Vask potetene godt og del dei i båtar. Legg dei i ei bolle og ha olje over.
Dryss over salt, urter og paprikapulver. Bland godt.
Ha potetbåtane over i ei langpanne dekt med bakepapir.
Steik potetene på 225 grader i 20-30 minutt. Bruk ein spiss ting for å sjå om potetene er møre. Bruk gjerne varmluft dei 5 siste minutta.
2
Forvarm omnen til 200 grader.
Legg laksefiletane over i ei ildfast form. Krydre med salt og pepar og topp med litt heimelaga smør og olivenolje. Ha over sitronsaft.
Set inn i omnen og bak i ca. 10-12 minutt.
Finn fram ei passe stor bolle og bland saman vatn, eddik, sukker, salt og pepar. Skjer agurk i skiver ved hjelp av ein ostehøvel og bland inn i laken.
3
Kok gulerøter i ca 5-10 minutt og server saman med det andre.