Kyllingburger
Klasse: 7, Atløy skule
Oppskriften er beregnet til: porsjoner
Ingredienser
Mengde | Ingrediens |
0.5 |
dl |
vatn |
1 |
stk |
gul løk |
12.5 |
g |
tørrgjær |
400 |
g |
kyllingkjøttdeig |
1 |
stk |
crispisalat |
0.5 |
ts |
sukker |
0.5 |
stk |
rødløk |
0.5 |
ts |
pepar |
0.25 |
ss |
smelta smør |
0.5 |
ts |
salt |
205 |
g |
kveitemjøl |
1 |
stk |
egg |
60 |
g |
kvitost |
1.25 |
dl |
vann |
Slik gjør du
1
Start med å lage hamburgerbrøda sidan dei må heve.
Ha mjøl, sukker, salt og gjær i ein bakebolle og rør litt rundt slik at det blandar seg.
2
Ha i smør, vann og egg- Elt deiga godt for hand eller med kjøkkenmaskin.
La deiga kvile under plast og eit klede i ca 1 time.
3
Ha deigen på eit bakebord med mjøl under. Del deiga i fire ca like store emner og form dei til runde bollar.
4
Sett hamburgerbrøda på ei steikeplate med bakepapir og dekk med plast og eit klede. Dei skal etterheve i 20 minutt, til omtrent dobbel størrelse.
5
Steik hamburgerbrøda midt i omnen på 200 grader i 10- 12 minutt. Avkjøl eit par minutt og dekk med past. La dei så avkjøle seg heilt før servering.
6
Kyllingburger:
Varm opp ei steikepanne med olje på middels sterk varme.
7
Medan panna varmar seg opp blandar du saman kyllingkjøttdeig, løk, vatn, egg, salt og pepar for hand eller med kjøkkenmaskin.
8
Form blandinga til 4 like store burgerar, som er ca 2 cm høge. Med litt vatn på hendene er det enklare å forme dei.
9
Steik kyllingburgerane til dei er gylne på utsida og gjennomstekt, ca 3-4 minutt på kvar side. Snu burgerane ofte for å få dei jamnsteikt.
10
Skjær hamburgerbrøda i to, legg på salat og kyllingburgerane. Topp med løk og osteskive før du legg hamburgerbrødlokket på toppen.