Kyllingsalat med heile byggryn

Klasse: 6, Jostedal Oppvekstsenter

Last ned PDF
Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
2 ss hakka raudløk
150 g sukkererter
150 g blanda salat
3 ss tørka korianderblad
10 stk cherrytomater
1 stk norsk eple
0.5 stk sitron
300 g kyllingfilet
1 dl oliven olje
4 stk egg
0.5 stk raud paprika
0.5 ts pepper
1 dl byggryn
100 g Norwegia ost

Slik gjør du

1
Salaten: Kok egga i ca. 8 min, avkjøl og skrell.
2
Kok byggryn i 15 min, avkjøl.
3
Skjer kyllingfiletane i bitar, krydre med salt og pepper og evnt krydder du likar, steik til dei er gjennomsteikt.
4
Kok opp sukkertene og avkjøl i iskaldt vatn.
5
Del opp grønnsakene, osten og egga.
6
Dressing: Vask sitron, rasp og press ut safta. Bland olje, sitronsaft og skal av sitron, tilsett koriander, løk og pepper. Smak til med salt og pepper.
7
Legg salaten på eit fat og hell over dressingen.
Lukk

Ett øyeblikk