Laks med rotmos og revet gulrot

Klasse: 6, Mesterfjellet skole

Last ned PDF
Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
50 g sellerirot
150 g fersk laks
100 g mandelpoteter
1 stk gulrot
1.5 ss smør
1.5 dl melk
0.5 ts sitronpepper
0.5 dl matfløte
0.4 ts salt

Slik gjør du

1
Fremgangsmåte 1. Sett stekeovnen på 180 grader, skrell mandelpoteter og selleriroten, legg skallet oppi melk, kok dem til de er møre, i 20-30 minutter. Damp dem tørre og mos dem, gjerne gjennom sikt. Vend inn smør. Rør inn fløte i den varme potetblandingen, til passe konsistens. Smak til med salt og pepper. 2. Pensle laksefileten/laksefiletene med litt margarin eller olje. Krydre med salt og sitronpepper. Legg fileten/filetene på et bakepapirkledd stekebrett. Stek fileten/filetene i 10-15 minutter avhengig av tykkelse. 3. Riv gulrøtter, og server med smeltet smør. Tar ca. 40 min
Lukk

Ett øyeblikk