1) Fiskeburger med selvfisket fisk:
- Skjær opp seifileten i biter og ha bitene i en foodprosessor.
- Tilsett 1,5 ts salt og kjør deigen i noen få sekunder til den er jevn.
- Bland inn 1,5 dl melk i deigen, fordelt på tre runder. Kjør deigen rundt mellom hver gang du heller i melk.
- Tilsett potetmel, en klype pepper og gressløk og kjør foodprosessoren rundt i noen få sekunder så ingrediensene har blandet seg godt.
- Form deigen til runde kaker og stek fiskekakene i 3-4 minutter på hver side.
2
Saftige hamburgerbrød:
- Sett steikovnen på 200 grader
- Smelt 50g smør i en kjele. Når det har smeltet tilsetter du 6 dl melk. Rør til blandingen er rundt 37grader.
- Bland mel, 1ts salt og gjær sammen før du heller over væsken.
- Elt deigen til den er glatt og ikke klisser(kan tilsette mer mel etterhvert) og sett deigen til heving et lunt sted til bollene har hevet.
- Rull ut ca 12 boller, pensle med litt melk og strø litt sesamfrø på toppen, og stek i 15-20 minutter.
3
Radish: Finhakk tomater, eple og rødløk og bland sammen. Mos blandingen med en gaffel slik at den blir saftig og god.
4
Potetbåter:
Vask potetene og del de inn i 6-8 båter (avhengig av størrelsen).
Legg potetene på stekeplate og bland potetene med litt olje og strø salt og pepper. Stekes i ca 30 minutter (snu på potetene halvveis) i 225g.
5
Sett sammen brød, fiskeburger, salat og radish og legg ved sprø potetbåter ved siden av. Velbekomme!