FALAFEL MED HJEMMELAGDE LEFSER OG GRØNNSAKER

Klasse: 7A, Lundstein skole

Last ned PDF
Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
1 ts pepper til tilbehør
1 ts salt til tilbehør
2 stk hvitløksfedd
2 ss olje til tilbehør
0.5 ts salt til falafel
1.5 dl Lunket vann
1 stk sitron
0.5 ts kvernet pepper til falafel
2 ts Malt spisskummen
1 ss olje til lefser
600 g Tørkede kikerter
6 stk gulrøtter
4 ss hakket bladpersille
1 ts bakepulver
6 stk poteter
4 ss frisk koriander
250 g Hvetemel
1 ts salt til lefser
1 stk økologisk egg

Slik gjør du

1
Falafel Skyll kikertene og så legg dem i en bolle og mos dem med en stavmikser eller en gaffel.
2
Falafel Tilsett sitronsaft, koriander, persille, egg, hvitløk, spisskummen og mos alt sammen til en jevn røre/masse. Smak til med salt og pepper. La deigen stå i kjøleskapet i cirka 10-20 min.
3
Falafel Form kikertmassen/røren til små boller. Stek bollene i oljen i en panne til de er gylne og fine.
4
Lefser Bland hvetemel, bakepulver i en bakebolle. Spe med olje og vann og elt for hånd eller i en kjøkkenmaskin noen minutter til du har en fin deig.
5
Lefser Velt deigen ut på en melet kjøkkenbenk. Del deigen i 8 deler. Dekk med plast og la hvile i cirka 20 minutter.
6
Lefser Kjevl ut hver lefse til sirkler og stek en og en i en tørr panne, cirka 1 minutt. Snu lefsen og stek den får brune flekker. Legg tortillalefsene på et brett og legg et klede over. Legg de ferdige lefsene under kledet for å holde dem myke.
7
Tilbehør Skru ovnen på 200 grader.
8
Tilbehør Skrell gulrøttene og potetene og del de i strimler.
9
Tilbehør Legg de ut på et steke brett med litt salt og pepper.
10
Tilbehør Til slutt tar du og heller litt olje på brettet og la de steke til de blir gyllene.
Lukk

Ett øyeblikk