Steg 1 - Ovnsbakte jordskokker:
1. Vask og skrubb jordskokkene. Del dei i grove biter, men små jordskokker kan være hele.
Knus 1 hvitløksfedd med bredsiden av en kniv.
2. Ha alt over i en passende ildfast form. Drypp over olje, krydre med salt og kvernet pepper og bland alt godt sammen.
3. Bak grønnsakene ved 220 grader i omtrent 30 minutter eller til grønnsakene er møre. På slutten av steketiden kan du gjerne bruke ovnens grillfunksjon for å få jordskokkene litt sprø.
4. Dryss over hakkede urter før servering.
2
Steg 2 - Hjortegryte:
1. Steik kjøttdeigen i smør og sett til side.
2. Steik sopp i mindre bitar, gulrøter i terningar, eit fedd finhakka kvitløk og hakka løk i nokre minutt.
2. Kok opp vann og buljongterning. Ha kjøttet og grønsakene over i kjelen. La gryta småkoke til grønnsakene er møre.
3. Rør inn erter, crème fraîche og brunost. Smak til med salt og pepar.
4. Server gryta med de ovnsbakte jordskokkene.