1.Klipp grasløken fint opp.
2. Finhakk ørretfileten og bland han med grasløk, salt, pepar og sitronsaft.
3. Del deigen i fire like delar og form fire fiskeburgarar.
4. Varm oljen i ei steikepanne og steik burgarane på varm panne, ca. 2 min på kvar side.
Legg burgarane i varme burgarbrød
2
1. Set steikjeomnen på 200 grader og dekk eit steikjebrett med bakepapir.
2. Rør ut gjæren i fingervarmt vatn.
3. Tilset olje, salt og mjøl (hald igjen litt mjøl til utbaking)Elt deigen til den blir smidig og slepper bakebollen.
4. Dekk bakebollen med plast eller ein kjøkenhandduk og la deigen heve i ca. 30 min.
3
5. Ha litt mjøl på bakebordet og skrap deigen ut på bordet. Form deigen til ei pølse og del han i åtte emne. Form emna til runde brød, trykk dei litt flate og set dei på steikjebrettet.
6. La burgerbrøda etterheve til ei lett fingeravtrykk går langsamt tilbake.
7. Steik burgarbrøda midt i omnen i ca. 15 minutt. Avkjøl på rist.