Dal (indisk gryterett)

Klasse: 6A, Spikkestad barneskole

Last ned PDF
Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
2 ts garam masala
1 ts pepper
5 stk hvitløksfedd
1 stk crispisalat (lokalprodusert)
2 ss meierismør
1 ts salt
200 g økologisk ris
1 stk lime
2 stk cm ingefærrot
4 dl grønnsaksbuljong
6 stk tomater
0.5 stk rødløk
2 stk løk
2.5 dl yoghurt naturell
1.5 ts malt koreander
3 stk grønn chili
500 g gule linser
2 ss olje til steking
0.5 stk agurk (økologisk)
2 ts gurkemeie
1 dl frisk koreander
2 l vann
1 ts olivenolje

Slik gjør du

1
Kok opp vann til risen. Hell risen i når det koker, og skru av plata. La den stå med lokk på mens dere lager gryteretten. Fres på middels varme, alt utenom koreander, linser, vann og buljong. Hell oppi vannet og buljong, og kok opp mens dere rører. Skyll linsene godt, og ha i gryteretten. Serveres med ris, yoghurt naturell og lime. Salat på siden.
Lukk

Ett øyeblikk