Dal (indisk gryterett)

Klasse: 6A, Spikkestad barneskole

Last ned PDF
Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
0.5 stk agurk (økologisk)
2 ss olje til steking
2 ts gurkemeie
1 dl frisk koreander
1 ts olivenolje
2 l vann
2 ts garam masala
1 ts pepper
1 stk crispisalat (lokalprodusert)
5 stk hvitløksfedd
2 ss meierismør
1 ts salt
1 stk lime
200 g økologisk ris
2 stk cm ingefærrot
4 dl grønnsaksbuljong
0.5 stk rødløk
6 stk tomater
2.5 dl yoghurt naturell
2 stk løk
1.5 ts malt koreander
500 g gule linser
3 stk grønn chili

Slik gjør du

1
Kok opp vann til risen. Hell risen i når det koker, og skru av plata. La den stå med lokk på mens dere lager gryteretten. Fres på middels varme, alt utenom koreander, linser, vann og buljong. Hell oppi vannet og buljong, og kok opp mens dere rører. Skyll linsene godt, og ha i gryteretten. Serveres med ris, yoghurt naturell og lime. Salat på siden.
Lukk

Ett øyeblikk