Jørgens Laksewok
Klasse: 6B, Birkenlund skole
Oppskriften er beregnet til: porsjoner
Ingredienser
Mengde | Ingrediens |
0.75 |
dl |
soyasaus |
3 |
stk |
hvitløksfedd |
1 |
dl |
fiskebuljong |
300 |
g |
laksefilet |
1 |
stk |
rødløk |
4 |
ss |
olje |
1 |
stk |
rød paprika |
1 |
skive |
kålrot |
2 |
ss |
hakket gressløk |
2 |
stk |
tomater |
1 |
ts |
ingefær |
4 |
stk |
friske sjampinjonger |
0.5 |
ts |
Maizenamel |
Slik gjør du
1
Mariner lakseterninger i 3 ss soyasaus og 1 ts ingefærkrydder i 10 min.
2
Ta laksebitene opp av marinaden og stek dem gylne i olje på alle sider. Legg til side.
3
Skjær grønnsakene i tynne strimler/biter, og wok dem på høy varme i olje i noen minutter. Legg fiskebitene tilbake i woken.
4
Bland sammen alle ingrediensene til sausen. Varm forsiktig opp, og hell sausen over woken. Serveres direkte fra stekepannen.