Torskeform og röstipoteter

Klasse: 6A, Presteheia skole

Last ned PDF
Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
0.5 stk agurk
0.5 stk paprika
2 stk gulrøtter
4 g gressløk
0.5 stk rødløk
0.75 ts pepper
4 ss revet gul ost
400 g Torsk
2.5 ts salt
6 stk poteter
150 g mais
15 g valnøtter
5 g chilli

Slik gjør du

1
Kutt torsken i 4 like store deler. Hakk rødløk og paprika. Finhakk chilien. Skav gulrøttene med ostehøvel. Pakk torsken i aluminiumsfolie med mais, rødløk, chilli, paprika og gulrøtter (spar litt av gulrøttene til pynt).Du strør også over 2 ts salt og 1 ts pepper.
2
Sett torsken inn i ovnen på 200 °c La dem stå i ca 30 min men sjekk etter 20 min.
3
Ta fisken ut av ovnen og legg på den på tallerkenen og dekorer med agurk, gulrøtter og valnøtter.
4
Skrell potetene og riv dem med et rivjern. Klem ut saften på potetene. Krydre med 0,5 ts salt og 0,25 ts pepper. Bland inn finhakket gressløk.
5
Varm en stekepanne med litt olje og/eller smør. Fordel potetblandingen i små runde “pletter” i stekepannen . Form og klem de flate ved hjelp av en stekespade.
6
Stek potetplettene gyldne og sprøe på begge sider over middels høy varme.
7
Frivillig: Dryss på litt revet ost på potetplettene
Lukk

Ett øyeblikk