Kylling med wokgrønsaker og pestopasta

Klasse: 6A, Tangen skule

Last ned PDF
Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
30 g rista pinjekjerner
1 ss Krydder (til kylling)
1 stk Økologisk rød løk
1 dl Økologisk olivenolje
3 ss Olivenolje (til steiking)
0.5 stk Paprika, helst økologisk
0.25 stk Hvitøk (2 fedd)
0.25 ts pepper
1 stk Brokkoli, helst økologisk
1 bunt Fersk basilikum
0.5 ts salt
400 g Strimla kyllingfilet, merka med nøkkelhull og Nyt Norge
3 stk Økologiske gulrøtter
3 ss næringsgjær
1 ts Salt (til pastavann)
400 g Økologisk fullkornspasta
8 stk Mini mais

Slik gjør du

1
Kutt opp grønsakene. Skrell gulrøtter og del i skiver. Del brokkolien i små bukettar og stilken i små terninger. Del løken i halve skiver og kvar minimais i 4-5 biter.
2
Kok opp vann til pasta, tilsett litt salt. Når vannet koker har du i pastaen og koker den etter rettleiing på pakken.
3
Ha olje i steikepanna/wokpanna og steik kyllingfiletet til den er gjennomsteikt. Krydre med valfritt krydder. Når den er ferdig legg du den i ei skål.
4
Ha litt meir olje i panna og steik grønsakene til dei er varme, men fortsatt har ein del tyggemotstand.
5
Bland saman kylling og grønsaker
6
Medan kylling/grønsaker steiker kan du blande sammen pestoen. Ha basilikum, kvitløk, olivenolje, pinjekjerner, næringsgjær, salt og pepper i ein blender og miks det saman til det er ein grøn saus. (Ein kan bruke 50g parmesan dersom ein ikkje har næringsgjær, men me ville unngå å bruke ost).
7
Når pastaen er ferdigkokt tømmer ein vekk vatnet og blandar den saman med pestoen. Server den pestomarinerte pastaen samen med kylling og grønsaker.
Lukk

Ett øyeblikk