Lapskaus med norske grønsaker og kyllingpølse
Klasse: 6, Skei skule
Oppskriften er beregnet til: porsjoner
Ingredienser
Mengde | Ingrediens |
4 |
stk |
potetar, i terningar |
0.5 |
ts |
pepar |
1 |
stk |
lauk, grovhakka |
2 |
stk |
vårlauk, finsnitta |
0.5 |
ts |
salt |
1 |
skive |
sellerirot, i terningar |
5 |
dl |
vatn |
2 |
skive |
kålrot, i terningar |
250 |
g |
kyllingpølse |
2 |
stk |
gulrøter |
2 |
ss |
kruspersille til pynt |
Slik gjør du
1
Kok opp vatnet med salt.
2
Skyl, reinsk og del opp potetar og grønsaker.
3
Ha potetar, gulrot, kålrot og sellerirot i kjelen og kok i 10-15 minutt.
4
Set til vårlauk og pølse og lat alt trekke i omlag 5 minutt.
5
Set til vårlauk og pølse og lat alt trekke i omlag 5 minutt.