Bland hjortekjøttdeig og alle andre ingredienser og lag flate burgerpetties (100gr per pettie)
Steik i ein steikepanne med litt oliveolje
2
Tytte-BBQ saus :
kok opp 300gr tyttebær, 3ss brun sukker, 1 økologisk raudløk(finhakka), litte salt/pepper, 1,5dl BBQsaus (frå butikken)
(la det småkoka i 15min)
3
Burgerdressing: band saman!
2 beger lettrømme
2 ts salt
3 ss ketchup
1 ss sennep
1 ts paprika
½ ts pepper
4
Hamburgerbrød :
20 PORSJONER
• 4½ dl vann (fingervarmt)
• 3dl melk (fingervarmt)
• 50 g gjær
• 2 ss olje
• 1 egg
• 2 ts salt
• 2 dl siktet rugmel
• 2 dl grov sammalt hvete
• ca. 14½ dl hvetemel
• 4 ss sesamfrø
1. Rør gjær ut i fingervarmt vann/melk (37 °C) og tilsett olje,egg, salt og hvetemel. Elt deigen godt. La den heve i ca. 1/2 time, eller til dobbel størrelse.
2. Del deigen i 20 like store emner, eventuelt halvparten av deigen til 10 like store emner, og form dem til litt flate burgerbrød. La brødene etterheve i ca. 20 minutter til omtrent dobbel størrelse.
3. Pensle burgerbrødene med vann og dryss sesamfrø på toppen. Stek midt i stekovnen på 225 °C i ca. 15 minutter. Avkjøl på rist.
5
Ovnsteikte grønsaker (frå økologisk gård undeland Ulvik)
• 6 gulrøtter
4pastinak
• 10 potet
1. Skrell og del opp grønnsakene.
2. Legg grønnsaker i en ildfast form eller langpanne. Dryss over olje, strøkarving, krydre med frisk timian, salt og pepper.
3. Vend alt godt sammen og sett formen midt i stekeovnen. Bak grønnsakene på 210 °C i ca 30 minutter, til grønnsakene er møre og har fått fin farge.