Lag Frostakakene først - de må steke i ovnen i 20 minutter etter at de er friterte.
1. Kutt poteter og kålrot i tynne skiver - (de koker fort når skivene er tynne). Når disse er ferdig kokte, moses de med en potetmoser.
2. Skrell gulrot og riv denne på råkostjern,
3. Hodekål - finhakkes
4. 10 cm av en purreløk finhakkes.
5. Bland så grønnsakene på punkt 1,2,3 og 4 i en bolle.
6. Tilsett så byggmel, hvetemel, salt, sitronpepper og chillikrydder - dette blandes så sammen til en fast grønnsaksdeig.
7. Bruk en spiseskje og lag runde kaker av grønnsaksdeigen. Vend hver kake i egg og strøkavring før kakene stekes gylden i en frityrgryte.
8. Bruk den fisken du synes er god (vi hadde seifilet). Rens alle bein ut av fisken og kutt den i terninger. Ikke for store da den skal puttes inn i kakene.
9. Lag så et hull i de frityrstekte kakene og putt inni en fisketerning. Dekk så til hullet før kakene legges så i en ildfastform. Sett formen inn i ovnen og etterstek på 200 grader i ca. 20 minutter. De skal være gjennomstekte.
10. Frostachips av store poteter: Vask og skrell potetene - del så disse opp i tynne skiver. Potetskivene stekes til de er gyldne i frityrgryte. Legg de så på kjøkkenpapir slik at litt av oljen trekkes ut. Strø så på maldonsalt
11.Lag Tzatziki – vi har brukt oppskrifta fra Matopedia teori og kokebok 5. – 7. trinn, side 149.
12. Salat og tomat til pynt.
13. Anrett retten delikat på fat før den serveres. Det er viktig at det ser fristende og godt ut.